O podjetju

Podjetje KRONA-ustanovila ga je Andreja Korbar, ima dolgoletno tradicijo na področju izdelovanja usnjene galanterije. Po končani srednji galanterijski šoli v Domžalah, sem takrat stopila na obrtniško pot s komaj dvemi leti delovne dobe.Pot samostojnega oblikovanja se je začela leta 1987, kot najmlajša obrtnica v Domžalski občini.

Imela pa sem vizijo, obilo idej, oblikovalskega navdušenja in sem začela ustvarjati modne torbice in pasove za takrat zelo prepoznavno trgovino Jugoexport v Beogradu.

Po razpadu Jugoslavije, se je bilo potrebno reorganizirati.Z močno proizvodnjo smo takrat z usnjenimi poslovnimi darili zalagali precej velikih slovenskih podjetij, a torbice so kljub temu ostale še naprej “moja ljubezen”. Sodelovala sem z Alpino in njihovimi trgovinami po celi Sloveniji, ter tudi v Bosni in Hercegovini, sodelovanje z čevljarstvom Rudolf Lopatec pa je dalo zopet krila oblikovanju unikatnih torbic.
Ves ta čas pa je seveda potekala tudi proizvodnja usnjene galanterije za gostince in hotelirje.

V letu 2015 pa se je KRONA udeležila Festivala ročnih del na Bledu in spet dobila navdih v ustvarjanju. Predstavlja novo kolekcijo v pisanih barvah, vse od torbic, pasov,denarnic, drobižnic in zapestnic. Z vedno novimi idejami in modeli pa se KRONA zopet pojavlja na slovenskem trgu in gleda tudi preko meja.

Kontakt

E: info@krona-fashion.com
T: 031 618 773

KRONA, Društvo za kulturo bivanja
Pot pod hribom 9
1230 Domžale

Davčna številka: 16119720